0 201

VTŠ Apps Tim nagrađen za dve aplikacije na konkursu za najbolje lokalne aplikacije

vest16Kako bi što bolje predstavili Samsung smart telefone na bada platformi, Samsung Electronics Austria GmbH SEAD – Belgrade branch je 06.12.2010. godine raspisala konkurs za 10 aplikacija koje bi se razvile u Srbiji, imale lokalni karakter ali i obavezu da pored srpskog jezika imaju mogućnost rada i na engleskom jeziku. Svaka od ovih 10 aplikacija bila je opisana i definisana od strane Samsung kancelarije u Beogradu.

Pred timom se našao prvi ozbiljni zadatak, da se u kratkom vremenskom roku od predloženih aplikacija prepozna jedna ili dve koju bi razvijali, da se definiše deteljni korisnički izgled aplikacije i uradi aplikacija (napiše program i osmisli u uradi dizajn). Odlučili smo se da se prijavimo za dve aplikacije:
– U kategoriji igre opredelili smo se da razvijamo Memory game with symbols of Serbian towns and municipalities,
– A u kategoriji zdravlje opredelili smo se Calories in local food.

Igra memorija osmišljena je da igrač pamti grbove gradova u Srbiji i da povezivanjem istih otvara sliku jednog od gradova koja bi bila u pozadini ekrana. Pronalažanjem svih parova, otvorila bi se slika grada i dobili bi se osnovni podaci o gradu, čime bi igra dobila i edukativnu dimenziju.

Druga aplikacija je kalkulator kalorija koji sadrži podatke o kalorijama određenih proizvoda, a korisnik definisanjem masa namirnica koje unosi dobija količinu kalorija koju je uneo ili planira da unese. Poseban detalj čine nacionalni specijaliteti i njihova kalorijska vrednost.

U komunikaciji sa Samsungovom kancelarijom u Beogradu, nakon predstavljanja naših ideja, prilikom posete našem timu, obezbedili smo učešće na konkursu. Prvi put smo se sreli sa veoma ozbiljnim testiranjem aplikacija od strane Samusngovih istraživačkih centara, gde smo shvatali ozbiljnost testiranja i upoznavali se sa više od 100 različitih testova koje mora da prođe svaka aplikacija. Sertifikovnjem aplikacija na Sasmsung apss store-u naše aplikacije postale su verifikovane od strane Samsunga po pitanju kvaliteta i postale su dostupne brojnim korisnicima.

Obe naše aplikacije, kojima smo učestvovali na konkursu dobile su nagrade, a dizajn i program ocenjeni najvišom ocenom.

Više o aplikacijama Calorie calculator i Memory blocks