0 209

Vip i Samsung okupili perspektivne domaće programere

Kompanija VIP je po treći put u Srbiji pokrenula takmičenje pod nazivom Izazov. Ovogodišnji Izazov3, pored toga što je bio treći, imao je i tri kategorije za tri platforme na Samsung smart telefonima. Ukupan fond nagrada iznosio je 40.000 evra i podjednako je podeljen na kategorije aplikacija koje se razvijaju na platformi za: Android, Windows mobile 7, i bada.

Obzirom na naša interesovanja i činjenicu da smo Tim koji se razvija, uzeli smo učešće na Izazovu 3 u kategoriji aplikacija izrađenih na bada platformi za Samsung Wave telefone.
Najava događaja bila je 03.12.2010. godine u Bitef Art Cafe-u u Beogradu. Obzirom da je zvanični partner VIP-u ove godine bila kompanija Samsung i da smo u prethodnim mesecima ostavili pozitivan utisak svojim radom i rezultatima, pozvani smo na ovo otvaranje i najavu. Na događaju je učestvovalo pet članova našeg Tima. Naša želja je da i na ovom konkursu pokažemo šta znamo i osvojimo jednu od nagrada.

Stručnjaci su se složili da budućnost mobilnih aplikacija leži u njihovoj primeni na različitim platformama. Takođe, naglasili su važnost uspostavljanja saradnje između programera, operatera i krajnjih korisnika što programerima treba da omogući da budu materijalno nagrađeni za napore uložene u razvoj mobilnih aplikacija.

Organizatori su podsetili prisutne da se proces registracije za konkurs ,,Vip izazov3,, završava 28. februara i da gotove aplikacije moraju da pošalju do 31. marta. Dodela nagrada će se održati u maju. Cilj ovog konkursa je da inspiriše i podstakne talentovane programere da u kontinuitetu razvijaju aplikacije po meri domaćih korisnika, ovog puta na tri uzbudljive mobilne platforme: Android, bada i Windows Phone 7.

Tokom ,,Vip Developers’ Night’’ događaja, učesnici su bili u prilici i da razmene svoje ideje i znanje i na taj način povećaju svoje šanse da osvoje neku od vrednih nagrada iz ukupnog fonda od 40.000 evra.

Detaljnije infomracije možete potražiti na zvaničnoj stranici VipIzazov3. izazov3.vipmobile.rs