0 212

Saradnja Samsung istraživačkog centra u Poljskoj i VTŠ

92Uspešna saradnja Visoke tehničke škole iz Niša i Sasmug kompanije nastavljena je na polju edukacije i približavanja bada platforme i koncepta smart telefona studentima naše škole. Naime, u prostorijama naše Škole je 04.02.2010. godine održano stručno predavanje od strane gospodina Lisiecki Janusza. Gospodin Lisiecki radi u Samsungovom istraživačkom centru u Poljskoj i jedan je od vodećih inženjera na razvoju softvera i aplikacija za smart telefone.

Kako bi unapredili rad našeg Tima i kako bi studenti u direktnom kontaktu mogli da od eksperta čuju kako da reše probleme, gde da saznaju više i kako da dobiju pouzdanu informaciju, u petak 04.02. sa početkom u 11 časova, organizovano je predavanje o bada platformi koju koriste Samsung smart telefoni nove generacije (Wave). Pored članova Tima, predavanju su prististovali i profesori i saradnici naše Škole i razmenjivali korisne informacije sa gospodinom Lisieckim. Predavanje je bilo otvoreno i drago nam je da su njemu prisustvovali i programeri iz Niša, koji rade na drugim fakultetima i programerskim firmama.

Nas u timu posebno raduje činjenica da je predavač bio više nego iznenađen znanjem naših studenata i problema na koje su oni nailazili. Svoje pozitivne utiske podelio je i sa ljudima iz kancelarije u Beogradu, a preneo je i pozitivne utiske svojim kolegama u istraživačkom centru u Poljskoj.

Fotografije sa prezentacije