0 214

Održana prezentacija VIP Izazova3 u prostorijama VTŠ u Nišu

114U prostorijama Visoke tehničke škole u Nišu danas je održana prezentacija jedinstvenog konkursa za razvoj domaćih mobilnih aplikacija Vip izazov3. Nakon uspeha konkursa Vip Android izazov 1.0 i 2.0, cilj novog konkursa je da inspiriše i stimuliše talentovane programere da nastave da razvijaju aplikacije za potrebe domaćih korisnika, ovog puta na tri uzbudljive mobilne platforme. U ime agencije koja marketinčki pokriva ovo takmičenje, prisutnima se obratio g-din Marko Savković.
Ova prezentacija je bila posebno interesantna članovima VTŠ Apps Tima jer učestvuju na ovom konkursu sa nekoliko aplikacija. Prisustvo g-dina Savkovića su iskoristili da dobiju što više informacija o samom konkursu, kao i o prethodno održanim „izazovima“.
Zahvaljujući saradnji sa kompanijom Samsung, Vip osim za Android otvara konkurs i za dve potpuno nove mobilne platforme: bada i Windows Phone 7, približavajući ih domaćim programerima i pripremajući lokalno tržište na novo korisničko iskustvo.

Razvojem aplikacija za ove tri mobilne platforme, kroz tri različite faze konkursa, programeri se takmiče za tri kategorije nagrada:
Najbolje aplikacije: dodeljuju se odlukom stručnog žirija za tri najbolje aplikacije na svakoj od platformi, i uključuju dve novčane nagrade, od 3.000 i 1.000 evra, i jedan smartphone najnovije generacije.
Najbolje studentske aplikacije: žiri će autore tri najbolje studentske aplikacije nagraditi angažovanjem na projektima u Vipu u trajanju do šest meseci.
Nagrade programera: programeri, učesnici sva tri Vipova konkursa, će svojim glasovima odabrati najbolju aplikaciju na svakoj od platformi, a njihovi autori će biti nagrađeni novčanim nagradoma od po 1.000 evra.

Uz obezbeđivanje kontinuirane podrške zajednici programera u Srbiji, poseban fokus konkursa Vip izazov3 biće na edukaciji mladih programera, pre svega studenata. Tokom prve faze, predviđene za edukaciju učesnika, biće organizovana predavanja Vip-ovih i Samsung-ovih stručnjaka na nekoliko fakulteta o razvojnim alatima i tržištima aplikacija.
Ukupan nagradni fond konkursa Vip izazov3 iznosi 40.000 evra.
Programeri se mogu registrovati na konkurs od 16. decembra do 1. marta, putem sajta www.izazov3.vipmobile.rs, a dovršene aplikacije je potrebno poslati do 1. aprila. Dodela nagrada pobednicima konkursa biće održana u maju.
Više informacija o konkursu Vip Izazov3 dostupno je na www.izazov3.vipmobile.rs. Sva pitanja možete poslati na e-mail izazov3@vipmobile.rs. Uz to, sve informacije su raspoložive i na stranama:

www.facebook.com/vipsrbija i twitter.com/vip_mobile.

Fotografije sa prezentacije