4952cf5c-53c0-45a6-84a9-2632e885f6ddFINAL

Samsung Apps laboratorija u Nišu je deo dugoročnog projekta saradnje kompanije Samsung i Visoke Tehničke škole u Nišu. Samsung je stvorio idealne uslove za učenje kako bi studenti još u toku studija bili u mogućnosti da samostalno razvijaju napredne aplikacije za mobilne telefone, a odmah nakon diplomiranja bili u mogućnosti da se zaposle u struci.

Reč je o dugoročnom projektu saradnje kompanije Samsung i Visoke tehničke Škole, koji je pokrenut 2011. godine sa ciljem da se talentovanim studentima omogući primena moderne tehnologije u obrazovanju, kao i sticanje praktičnih iskustava, kako bi lakše došli do posla u struci.

IMG_89831FINAL

Laboratorija je opremljena sa 12 radnih stanica, pametnom tablom, dva smart televizora, i poslednjim modelima pametnih telefona iz Samsung S i Note serije, kao i tabletima, kamerama i gear uređajima kako bi studenti mogli da razvijaju nova softverska rešenja i rešavaju aktuelne programerske probleme.

Kompletno renovirana Samsung laboratorija za razvijanje aplikacija (Apps Lab) otvorena je u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Nišu 2015. godine. U renoviranje i opremanje laboratorije kompanija Samsung uložila je više od 4.300.000 dinara, a studenti će sada moći da rade na najsavremenijoj opremi i uređajima, kreirajući korisne i kvalitetne aplikacije konkurentne na tržištu.

Tim Laboratorije do sada je razvio 35 aplikacija za smart televizore, 30 za mobilne uređaje, a nekoliko hardversko-softverskih realizacija je nagrađeno, dok je svih 45 studenata, koji su bili članovi tima, danas zaposleno u struci. Aplikacije napravljene u laboratoriji su preuzete i instalirane na pametne uređaje više od 650.000 puta.