Svuda oko nas su izazovi. Ako želimo da u narednih 10 godina, i kasnije, stičemo znanja, razvijamo veštine i izgrađujemo studente spremne da rade u dinamičnom okruženju, moramo gledati napred i razumeti trendove i okruženje kako bi buduće vreme dočekali spremni. Moramo danas biti spremni za sutra.

Misija VTŠ Apps Team-a

Omogućiti najbolje uslove i efikasno prenošenje primenjivih i aktuelnih znanja iz oblasti informacionih tehnologija.

Edukacija studenata ogleda se u mogućnosti razvijanja veština, sticanja znanja, uključivanja u praktične projekte, priprema studenata da izrađuju inspirativne, korisne i kvalitetne aplikacije konkurentne na tržištu čime postaju značajan činilac i resurs u privrednom okruženju. Promocija vrednosti visokog obrazovanja, značaja učenja tokom celog života i mogućnosti koje pružaju strukovne studije i studijski program.

Svi ovi principi obrazovanja budućnosti utkani su u našu viziju.

VTŠ Apps Team vam pruža obrazovanje koje će vas voditi u budućnost, otvarati vam vrata uspešne karijere i omogućiti vam da radite posao koji volite.

Vizija VTŠ Apps Team-a

U današnjem svetu, tehnologija se koristi u svim trenucima, od poslovnih obaveza do svakodnevnih aktivnosti kao što je razgovor sa prijateljima i porodicom.

Želimo da ljudima omogućimo kvalitetniji život uštedom vremena pri obavljanju svakodnevnih zadataka korišćenjem najnovije tehnologije. Imajući ovo na umu, sebe vidimo kao organizaciju koja će u budućnosti još više proširiti svoja znanja, jedna od vrednosti koju najviše cenimo u VTŠ Apps Team-u.

Ciljevi VTŠ Apps Team-a

Cilj VTŠ Apps tima je da svojim studentima pomogne da dobiju potrebna vrhunska znanja za uspešan ulazak na tržište informacione tehnologije u što kraćem roku.

Omogućiti pristup savremenom načinu obrazovanja studenata, po najvišim svetskim standardima čime se doprinosi njihovoj konkurentnosti na globalnom tržištu rada.

Članovi VTŠ Apps tima treba da:

  • Budu spremni za timski rad.
  • Budu sposobni za praktičnu primenu stečenog znanja.
  • Samostalno ili grupno rešavaju probleme.
  • Steknu mogućnost za prepoznavanje i rešavanje složenih zadataka.

Ovo se postiže zajedničkim radom u studentskom Timu Visoke tehničke škole strukovnih studija u Nišu u vedroj i afirmativnoj atmosferi, kroz nekoliko projektnih faza, kreiraju vrednosti koje čine razliku u okruženju:

Obezbeđivanjem podrške nastavnika i saradnika Škole da u procesu udruženja, različitim metodama i pristupima pomognu studentima u rešavanju problema čime se obezbeđuje kvalitet aplikacije.

Podrškom Samsungovog razvojno – istraživačkog centra u vidu predavanja i konsultacija.